MECHELEN/SINT-KATELIJNE-WAVER – Op 1 januari 2018 gaat Zorgbedrijf Rivierenland van start, dat alle zorgdiensten van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver, van kinderopvang tot woonzorgcentra, onder één koepel samenbrengt. Vanaf nu zijn al die diensten digitaal te raadplegen via www.zorgbedrijfrivierenland.be.

Om alle huidige en toekomstige gebruikers goed te informeren, lanceert het zorgbedrijf de nieuwe website www.zorgbedrijfrivierenland.be. De website bundelt de informatie over alle verschillende dienstverleningen die het zorgbedrijf zal aanbieden. Schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis: “Iemand die zorg nodig heeft, moet alle informatie vlot kunnen terugvinden. De website is één van de manieren waarop we zorgbehoevenden kunnen helpen.”

Opportuniteiten

Zorgbedrijf Rivierenland wil via de website niet alleen snel en correct informeren, maar ook mensen ondersteunen in hun zoektocht naar de meest geschikte zorg. Je kan er bijvoorbeeld vacatures vinden, maar ook activiteiten in verschillende diensten en informatie over mantelzorg. Dave Van Oosterwyck, voorzitter van het OCMW van Sint-Katelijne-Waver: “De website moet ook toekomstige medewerkers genoeg informatie geven over de opportuniteiten in het zorgbedrijf.”

Mechels schepen Koen Anciaux neemt het voorzitterschap waar van het zorgbedrijf, en schepen Dave Van Oosterwyck uit Sint-Katelijne-Waver is ondervoorzitter. Peter Macken zal als algemeen directeur Zorgbedrijf Rivierenland leiden. Hij krijgt de nodige ondersteuning van de financieel directeur, Brigitte Verstrepen.