Voor de editie 2017 heeft de culinaire zomerbar Komeet op de Mechelse Comet-site opnieuw een hele reeks voornamelijk Mechelse bedrijven gestrikt als partner. De zomerbar gaat van start op vrijdag 23 juni en blijft elk weekend open tot en met 20 augustus.

Vorig jaar ontving de zomerbar 15.000 bezoekers en de vier ondernemende jonge Mechelse initiatiefnemers, Willem Beeck, Pieter-Jan Van den Bon, Benjamin Van den Bon en Jan Straetmans, hopen het dit jaar nog beter te doen. “We zien onszelf eerder als een mooie aanvulling op de Mechelse zomer dan als concurrentie voor de lokale handelaars en bestaande events. De Mechelaar staat open voor een uitbreiding van het zomeraanbod en dat hebben we vorig jaar zeker gemerkt”, zegt Willem Beeck.

Het concept van de zomerbar werd verfijnd en aangevuld met enkele primeurs. Het strand breidt uit met 500 m². “Enerzijds om meer zitgelegenheid te creëren, anderzijds staan er elke zaterdag sporttornooien op het programma zoals beachvolleybal en strandvoetbal. Elke vrijdag opent de strandbistro waar je op voorhand voor kan reserveren. Je kan aanschuiven aan de lange overdekte tafel in en kan kiezen uit enkele seizoensgebonden gerechten. Op zondag brunchen we, en alle dagen kan je smullen van het uitgebreid assortiment streetfood, pasta’s en vegetarische gerechten.”

Ook aan de look and feel werd gesleuteld. “Er werd ingezet op unieke zitelementen, verlichting, constructies in de hoogte en verhoogd comfort. Je zal zelfs door middel van een app je eet-bestelling kunnen plaatsen. Je krijgt een berichtje zodra je eten klaar staat aan de keuken. Kinderen worden verwend met een immense zandbak, spel en amusement, kindercocktails, theater en strandspeelgoed en als kers op de taart is er gedurende twee weekends een zwemcontainer.”

Om dat allemaal te realiseren, krijgt Komeet de steun van een hele resem partners. “Het zijn bijna uitsluitend Mechelse partners”, zegt Willem Beeck. “Van Ontpop Mechelen tot Willemen Groep, houthandel Keuleers, Meta Mechelen, Tailormate, Werner van Gestel, HVH Reclame, Eco Deco, Architecten Beeck Hermans, Quali Drinks Mechelen, Fiets! en Re-Vive.”