Vosschemie Benelux uit Lier heeft zijn iconische rode schaap uitgeleend aan de stad Lier voor de jaarlijkse zomerzoektocht. Het rode schaap is tijdens de zomermaanden tijdelijk een verloren schaap. Het wordt elke woensdag op een geheim tijdstip op een geheime plaats in de stad geplaatst. Wie het als eerste ontdekt, en het juiste voorwerp meebrengt, wint een cadeaupakket.

Met tips op de Facebookpagina en de Instagramaccount van de stad worden deelnemers in de goede richting gestuurd.

Vosschemie Benelux werkt met plezier mee aan de ludieke zomeractie. “Wij hebben inderdaad het schaapje uitgeleend aan de stad,  eerst en vooral omdat het schaap het symbool van de stad Lier is. De Lierenaars worden immers schapenkoppen genoemd”, zegt Dania De Moor, purchase & product manager van Vosschemie Benelux.

“Het is gemaakt van polyester, en is daarmee inderdaad een beetje onze mascotte. Wij zijn namelijk distributeur en agent in de Benelux van koudhardende kunststoffen zoals polyester, epoxy, silicone, polyurethaan etc… Mijn zus Claudia De Moor, human resources manager bij Vosschemie Benelux, zit in de economische raad van Lier, vandaar dat we trachten om de stad Lier actief mee te promoten.”

Vosschemie Benelux is een familiebedrijf dat momenteel wordt geleid door de tweede generatie, met Dania, Claudia en Marc De Moor. In 2018 bestaat het bedrijf 50 jaar en dat zal uitgebreid worden gevierd.