JCI Lier kreeg dit jaar de verantwoordelijkheid om het Vlaams Congres JCI invulling te geven. En dat verliep met succes. De grootste lokale afdeling van de provincie Antwerpen bracht met Zimmervation meer dan 300 geïnteresseerden samen voor boeiende keynotes, trainingen en workshops rond innovatie. “Innovatie is vandaag immers de drijvende kracht achter elk bedrijf”, duidt Pepijn Palmans van JCI Lier.

Zimmervation streek neer in de aula’s van Thomas More Lier en stond voor zowel leden als niet-leden van JCI open. Zij konden kiezen uit verschillende keynotes die zeer kort op elkaar volgden. “Een bewuste keuze”, zegt Pepijn Palmans. “Een halfuur uitleg, gevolgd door een kwartier vraag en antwoord. De interactie stond centraal tijdens deze Zimmervation.” Bovendien moesten de aanwezigen telkens kiezen tussen twee verschillende sprekers die op hetzelfde moment aan het woord waren. “Ook een bewuste keuze. Veel mensen komen met kennissen naar dit congres. Als zij dan worden opgesplitst volgens hun interesse, gaan ze nadien aan elkaar vertellen wat ze hebben opgevangen. Dat is meteen heel leerrijk, want je past de vergaarde informatie spontaan toe op je eigen situatie.”

Onder andere Peter Claes kwam vertellen over innovaties en start-ups binnen VRT. Ook Bart De Waele van Wijs, Sidar Ok van ViviDoctor en Jef Staes van Red Monkey Company deelden hun kennis met het publiek. “En ook Tom Herrijgers van Marbles heeft veel belangstelling geoogst”, zegt Pepijn Palmans. “Vele aanwezigen gingen naar zijn uiteenzetting met een handvol vragen, en iedereen heeft interessante antwoorden kunnen bemachtigen. Er was heel veel interactie, wat betekent dat onze opzet is geslaagd.”

Er was ook een bedrijfsbezoek aan groente- en fruitveiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver. Het Vlaams Congres JCI 2017 werd afgesloten met een feestelijk galabal.