Zilveren pin van Karin Carmeliet op 2 bij Belgian Beauties

brocheVeel toeristen die België bezoeken gaan naar huis met een zogenaamd Belgisch souvenir met een label Made in China. Daar wilde Unizo iets aan doen met de Belgian Beauties-wedstrijd. Leden van Handmade in Belgium (HIB), het Unizo-authenticiteitslabel voor unieke en handgemaakte producten, konden met hun versie meedingen naar de Belgian Beauties-award, en de winnaar zou worden uitgeroepen tot hét Belgische souvenir en relatiegeschenk. Voorwaarden waren dat de inzending uniek en Belgisch is, een winkelwaarde heeft tussen 5 en 150 euro en in de handbagage past. Winnaar werd AB Wooddesign uit Avelgem met de Tri-color Touch-pen.

Een heel mooie tweede werd de zilveren pin Floral van Karin Carmeliet uit Reet. Floral is getooid met de kleuren van de Belgische vlag in zijdedraad en refereert naar de Belgische kantgeschiedenis. In de Belgische cultuur is het traditie bloemen te schenken. Het voordeel van deze bloem is dat ze nooit verwelkt. De prijs van het kleinood is 65 euro.

Oordeel van de jury: “Floral heeft een zeer duidelijke Belgische uitstraling. Deze Belgian Beauty valt op omdat ze heel fijn is qua vormgeving en afwerking. Ze is geschikt voor alle relaties en makkelijk mee te nemen.” De jury loofde het prachtig gebruik van edel materiaal en de mooie verwijzing naar de kantgeschiedenis. ” Floral getuigt van vakmanschap en ambacht én heeft tegelijk een mooi design. Dit uniek juweel trekt zeker de aandacht!” Karin Carmeliet uit Reet ontwerpt en vervaardigt juwelen uit edele metalen en edelstenen. Zij staat zelf in voor het volledige ontwerp en de productie in haar eigen atelier.

De derde winnaar was Inge-Lisa Vermeiren uit Gent met een openbloeiende kaars.

De drie winnaars kregen een 3D-geprinte award gemaakt door Twikit en een gegarandeerde afname van hun product door Toerisme Vlaanderen en DHL Express.