carolus whiskyBij de allereerste deelname aan een internationale proefcompetitie voor whisky werd de Gouden Carolus Single Malt van stokerij De Molenberg uit Blaasveld beloond met een zilveren medaille. Dat gebeurde tijdens de prestigieuze International Wine and Spirit Competition (IWSC) in Surrey. De wedstrijd bestaat uit twee delen. Eerst worden de dranken blind geproefd door een panel specialisten uit de drankensector. Daarna worden de bekroonde dranken onderworpen aan een technische analyse.

Gouden Carolus Single Malt is een verfijnde whisky die wordt gedistilleerd uit het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel. Hij wordt eerst gerijpt in klassieke bourbonvaten en daarna volgt een verdere rijping in Het Anker vaten. Dat zijn houten vaten die worden bewerkt door een tonnenmaker volgens de eigen specificaties van de stokerij. De rijping resulteert in een verfijnde whisky met een volle en evenwichtige smaak. De subtiel aanwezige fruitaroma’s worden aangevuld met toetsen van hout en vanille.

Eigenaar Charles Leclef is opgetogen met deze eerste internationale prijs voor de Gouden Carolus Single Malt. “Deze medaille is een mooie erkenning voor de onafgebroken energie en toewijding die we vanaf de eerste dag in dit project hebben gestoken. In 2010 distilleerden we de eerste spirit in onze eigen stokerij. Ik ben dit project gestart met de bedoeling om een unieke, Belgische kwaliteitswhisky met een uitgesproken en gebalanceerd karakter op de markt te brengen. Deze onderscheiding moedigt ons aan om op de ingeslagen weg door te gaan.”

In stokerij De Molenberg wordt intussen ook hard gewerkt aan de inrichting van een bezoekerscentrum. Dat zal eind november feestelijk worden geopend.