LIER – Vosschemie Benelux wilde ter gelegenheid van zijn halve eeuwfeest een uniek geschenk maken voor zijn klanten, met toepassing van de eigen kunststofproducten. Dat kunststukje werd gerealiseerd met de hulp van Zigzagg en Chocolaterie Dom, beide al jarenlang klant van het jarige bedrijf.

“Het geschenk dat we voor ogen hadden, moest een feestelijke toets hebben en kwaliteit en innovatie uitstralen”, zegt Claudia De Moor van Vosschemie Benelux. “Het moet bovendien aanzetten tot inspiratie en creativiteit, linken leggen die niet voor de hand liggen, en een voorbeeld zijn van out of the box denken.”

Bij het familiebedrijf groeide het idee om een eigen chocoladereep  te ontwerpen. “Die reep zal tijdens ons feestjaar op verschillende momenten aan onze klanten uitgedeeld worden.”

Het ontwerp van de reep werd bij Vosschemie zelf uitgewerkt. “Michaël Vandezande van de firma Ziggzagg, al jaren een klant van ons, heeft voor ons het model geprint met een 3D-printer. Het basismodel hebben we vervolgens een nabehandeling gegeven met onze producten. Van dit model hebben we dan een mal gegoten.”

Chocolade

Dan moest er nog een chocolatier aan te pas komen. “Roel Dom van Chocolaterie Dom, ook al jaren klant van Vosschemie, heeft de chocolade gegoten met kwaliteitsvolle chocolade.”

Het bedrijf is zeer tevreden met het resultaat. “Het is een perfecte combinatie van innovatie en traditionele ambachten, gecombineerd met de koudhardende kunststoffen van Vosschemie Benelux. Totaaloplossingen, daar gaan we voor. Met het juiste advies en de correcte aanpak kan elk project succesvol worden.”

De eerste vijftig personen die zich via de website van Vosschemie Benelux inschrijven voor de nieuwsbrief van het bedrijf, krijgen een jubileumreep thuisgestuurd.