Zeven topzaken uit regio behouden Michelinsterren

michelinBij de bekendmaking van de Michelinsterren voor 2016 bleek dat er niets verandert voor de topzaken in de grote regio rond Mechelen en Lier. Nuance uit Duffel en Pastorale uit Reet behouden hun twee sterren. De Tuinkamer uit Beerzel, Het Land uit Berlaar, Kasteel Diependael uit Elewijt, Eyckerhof uit Hingene en Centpourcent uit Sint-Katelijne-Waver mogen hun ene ster ook nog minstens een jaar houden.

Nuance en Pastorale hebben met hun twee sterren volgens Michelin een uitstekende keuken die een omweg waard is.

Pastorale, met chef Bart de Pooter, heeft volgens de inspecteurs van de culinaire gids een innovatieve keuken die speelt met texturen, vormen en smaken en een bijzonder interessante wijnkaart.

Over Nuance van chef Thierry Theys en zijn echtgenote Sofie Willemarck zijn de Michelin-inspecteurs zeer enthousiast: “Wanneer elegantie en design in elkaar vloeien, bekomt u een prachtig interieur als dat van Nuance. Creativiteit en techniciteit harmoniëren dan weer in de keuken. De chef slaagt er in om fenomenale smaken te creëren, steeds verfijnd en uitgesproken. De combinatie met de wijnkeuze van de sommelier is ronduit fantastisch.”

Ook de éénsterrenrestaurants kregen lof toegezwaaid.

Over De Tuinkamer: “Chef Ken Verschueren heeft z’n creatieve keuken van geen vreemden: hij leerde de kneepjes van het vak bij Sergio Herman. Zijn beheersing van technieken is dan ook verbluffend. Bovendien blijft het respect voor de smaak van het product behouden.”

Over Het Land (chef Steven Bes): “Hier waant u zich in het zuiden! Gastvrij onthaal, warme inrichting, intieme hoekjes in de tuin en smaakvolle gerechten waarin de mediterrane zon doorbreekt.”

Over Kasteel Diependael (chef Noël Neckebroeck): “Mooi landhuis, met terras en veranda’s die uitkijken op de prachtige parkachtige tuin. De sfeer is gedistingeerd, de gerechten zijn precies en verzorgd. Deze keuken is een vaste waarde.”

Over Eyckerhof (chef Ferdy Debecker): “Fijne seizoensgebonden keuken in een stijlvolle en comfortabele eetzaal of buiten, wat al even aangenaam is. Onweerstaanbaar à la carte-menu ’s avonds door de week. De eigenaar staat al meer dan 25 jaar achter het fornuis.”

Over Centpourcent (chef Axel Colonna-Cesari): “Chef Axel en gastvrouw Anneleen leenden jarenlang hun talent uit aan toprestaurants en luxueuze cruiseschepen. Nu bundelen ze hun krachten om de culinaire meerwaardezoeker in Mechelen gelukkig te maken. Sterke producten in hedendaagse bereidingen, origineel maar nooit gezocht. Een aanrader, voor de volle 100%.”