In de aanloop naar ons evenement Made in Mechelen Live, dat plaatsheeft op 9 november, laten we u kennismaken met onze gastsprekers. Birgit Conix is CFO bij Telenet.

1.   Heeft je job bij Telenet jouw leven veranderd?

Ik werk voor het eerst bij een Belgisch bedrijf, gevestigd in Mechelen, waardoor ik minder reis dan vroeger. Ik reis enkel om investeerders te ontmoeten, voornamelijk in de VS en Londen. Dit betekent dat ik meer tijd thuis spendeer. Dit was belangrijk tijdens de puberteitsfase van mijn twee zonen. De oudste studeert nu in het buitenland, de jongste heeft nog twee schooljaren te gaan. Dus ja, dat heeft mijn leven tijdens die voor hen cruciale fase veranderd.

2.   Wat zie jij als CFO als je grootste uitdaging?

De grootste uitdaging, maar daarom ook wat het boeiend maakt, is financiele middelen te kunnen vrijmaken voor innovatie, terwijl de markt geïmpacteerd wordt door regulering en tevens veel competitiever geworden is. Belangrijk is dus de juiste en gerichte allocatie van investeringen, vooral nu ze schaarser zijn.

3.   Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Blijf steeds nieuwsgierig, blijf jezelf en never assume!.

4.   Hoe zorg je ervoor dat je jouw doelen haalt?

Door vooruit te denken, never assume, en underpromise – overdeliver. Telenet heeft de track record om steeds zijn vooropgestelde guidance te halen. Guidance is wat een beursgenoteerd bedrijf in het begin van het jaar vooropstelt als doelstellingen aan de financiële markt. Dit zijn in de regel 4 KPIs, Revenue, EBITDA, CAPEX en Free Cash Flow.

5.   Wat is een perfecte dag voor jou?

Een dag met weinig meetings, wanneer ik meer tijd kan besteden aan de mensen uit mijn team en over nieuwe dingen kan nadenken. Helaas zijn de meeste dagen niet van deze aard…

6.   Wat mogen de gasten op Made in Mechelen Live van jouw ondernemersverhaal verwachten?

De passie van Telenet.

7.   Tot slot: welk abonnement heb jij op Telenet?

Ik heb een WIGO 140 met 3 sim kaarten, en ook Play More en Play Sports. Aan zee heb ik een Whoppa met Play More en Play Sports. Dit had ik al voor ik bij Telenet werkte. Ik zou niet zonder kunnen, het is gewoon het beste product op de markt.