Op de prestigieuze World Beer Awards heeft Duvel Moortgat zeven medailles behaald. De allerbeste was Liefmans Goudenband, die werd uitgeroepen tot winnaar van World’s Best Style en Country Winner in de categorie Donker bier: Oud Bruin. Ook de nieuwe Duvel Barrel Aged veroverde goud.

De World Beer Awards in Londen bekronen de beste bieren ter wereld, en de jury bestaat uit internationale experts die de bieren blind proeven. Voor elk biertype werd een country award uitgereikt voor het beste bier uit elk land. Daarnaast winnen diverse bieren medailles binnen hun landscategorie. De best vertegenwoordigde landen waren België, Canada, VK, Verenigde Staten en Nederland, maar er waren ook inzendingen uit minder voor de hand liggende bierlanden zoals Brazilië, Taiwan en Tunesië.

Duvel Moortgat kaapte zeven prijzen weg op de internationale wedstrijd, waarvan drie gouden medailles en twee bronzen.

Liefmans Goudenband ging aan de haal met twee prijzen: World’s Best Style Winner en Country Winner in de categorie Donker bier: Oud Bruin. Dit bruinrode kriekenbier wordt gemaakt in open kuipen van gemengde gisting, waarna het 4 tot 12 maanden verder mag rijpen in de kelders. Net als wijn wordt het beter met de jaren.

Duvel Barrel Aged

De nieuwe Duvel Barrel Aged, Duvel gerijpt op eikenhouten bourbonvaten, viel al meteen in de prijzen en kreeg een gouden medaille in de categorie Flavoured Beer – wood aged. Het is een uniek degustatiebier van 11.5 % ALC, met een volmondige smaak. Door de rijping op bourbonvaten heeft het de pittige bite van Duvel met de meer smeuïge toets van de eiken vaten.

Verder waren er gouden medailles voor Vedett Extra White in de categorie wheat beer-Belgium Style witbier en voor Vedett Extra IPA in de categorie Pale Beer – IPA. Chouffe Soleil was de Country Winner in de categorie Pale Beer – Seasonal.

Bronzen medailles werden uitgereikt aan Liefmans Yell’Oh in de categorie Flavoured Beer – Fruit & Vegetable en aan Triple d’Anvers in de categorie Pale Beer – Belgium Style Tripel.