Zes regiobedrijven beloond met MVO-charter

duurzaamheidOp de Mechelse hoofdzetel van Rode Kruis Vlaanderen werden vrijdag tien bedrijven uit de provincie Antwerpen beloond met een MVO-charter voor hun geleverde inspanningen op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De uitreiking van dit charter vormt voor hen het orgelpunt van een traject van een jaar, waarbij acties werden ondernomen die een positieve impact hebben op hun personeel, omgeving of zakelijke activiteiten.

“Het MVO-charterproject biedt ondernemingen deskundige begeleiding bij het uitdenken, ontwikkelen en uitvoeren van initiatieven op hun maat, om hun milieu- en duurzaamheidsbeleid resultaatgericht uit te bouwen. Daarvan wordt niet alleen het bedrijf zelf, maar ook het milieu, hun personeel, hun omgeving en diverse stakeholders beter”, licht projectcoördinator Alexandra Lamers van Voka – KvK Mechelen toe.

De tien bedrijven die vrijdag het MVO-charter ontvingen, hebben in de zomer van 2015 een intentieverklaring onderschreven om de daaropvolgende maanden binnen het MVO-traject uiteenlopende initiatieven met een duurzaam karakter te nemen. Twaalf maanden verder hebben zij bijvoorbeeld een intern anti-rookbeleid uitgewerkt, duurzame bouwtechnieken toegepast, tal van energievriendelijke maatregelen zoals het plaatsen van LED-verlichting uitgewerkt, aandacht voor biodiversiteit op het bedrijfsterrein of psychosociale risico’s op het werk hoger op de agenda geplaatst,…

Deze bedrijven hebben het MVO-charter jaargang 2015-2016 ontvangen: Amival, Antilope (Lier), BelOrta (Sint-Kat-Waver en Zellik), Continental Automotive (Mechelen), De Bie Printing (Duffel), ODTH (Rumst/Willebroek), Renotec, Technopolis (Mechelen) en coöperatie Hoogstraten.

Een aantal van hen blijft overigens niet op zijn lauweren rusten. Want meteen na de uitreiking hebben ze, samen met enkele andere ondernemingen, een intentieverklaring onderschreven om ook het komende jaar een aantal punten uit te werken en te implementeren in het eigen bedrijf. Deze bedrijven engageren zich voor het Charter Duurzaam Ondernemen jaargang 2016-2017: Antilope, BelOrta, Continental Automotive, coöperatie Hoogstraten, De Bie Printing, Iemants, ODTH, Renotec en Technopolis.