MECHELEN – CHEP België, met hoofdzetel in Mechelen, is door het Top Employers Institute voor het eerst gecertificeerd als Top Employer. Ook vijf andere Mechelse bedrijven werden uitgeroepen tot Top Employer 2018.

De erkenning als Top Employer wordt uitgereikt aan organisaties die de hoogste standaard bereiken op het gebied van arbeidsomstandigheden en HR-praktijken. Naast CHEP België werden ook Brouwerij Alken-Maes, Ordina Belgium, Procter & Gamble, t-groep en Wolters Kluwer België gecertificeerd als Top Employer 2018.

CHEP voldeed voor het eerst aan alle voorwaarden. “CHEP behoort tot een exclusieve, wereldwijde groep van topwerkgevers en laat continu uitstekende prestaties zien”, zegt David Plink, ceo van het Top Employers Institute. “Het is een bedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel draagt, niet alleen met betrekking tot hun producten of veiligheidsnormen, maar in het bijzonder ook op het gebied van de loopbaanmogelijkheden die ze hun medewerkers wereldwijd bieden. Ze trekken talent aan met uitstekende arbeidsvoorwaarden en geven hun personeel constant de gelegenheid om zich te ontwikkelen en nieuwe kansen te grijpen.”

Belangrijkste troeven

Yoni Van der Veken, General Country Manager van CHEP Benelux, is blij met de erkenning. “CHEP is een bedrijf dat draait rond zijn werknemers, want zij zijn onze belangrijkste troeven. Onze bedrijfsstrategie is sterk gelinkt aan onze talentstrategie, wat duidelijk ook tot uiting komt in onze strategische prioriteiten. Investeren in onze medewerkers is een kernaspect in alles wat we doen, het is de sleutel voor ons succes in de toekomst. Deze erkenning door het Top Employers Institute bewijst dat we onszelf constant moeten verbeteren door onze werkwijze te evalueren en onze werknemers bij alles wat we doen centraal te stellen.”