MECHELEN – ShopWeDo.com, gespecialiseerd in e-commerce logistiek, heeft er een nieuwe service bij. Zeecontainers van klanten kunnen over het water tot vlakbij het bedrijf worden gevoerd.

“Belgische kmo’s produceren steeds meer in het Verre Oosten en importeren ook uit die regio”, zegt Kenny Van Paesschen, ceo van ShopWeDo. “Dat merken wij vooral aan de toename van containerleveringen aan onze poorten. Ook voor e-commerce doeleinden is het tegenwoordig normaal dat er per container besteld wordt in China of elders.”

Het bedrijf ontvangt bijna wekelijks zeecontainers die bijna allemaal hetzelfde traject volgen. Via de zee worden de containers naar de havens van Antwerpen, Zeebrugge of Rotterdam gebracht en daarna moeten ze over de weg naar het ShopWeDo warehouse worden getransporteerd.

Binnenvaartterminal

“Het kan nu ook rechtstreeks. Sinds begin dit jaar werken we samen met ODTH First Class Logistics. Dankzij deze samenwerking kunnen klanten hun containers via de binnenvaartterminal van Hutchison Ports Belgium in Willebroek rechtstreeks tot de (bonded) warehouses van ODTH in Willebroek laten komen. Die liggen op een boogscheut van onze ShopWeDo warehouses in Mechelen.”

Deze nieuwe service maakt het importeren van containers nog eenvoudiger. “De bedrijven hebben minder administratie, want ShopWeDo en ODTH regelen alles. Er is bijna geen wegtransport meer nodig, zodat de goederen sneller ter beschikking zijn. Bovendien hebben klanten zo onmiddellijk toegang tot extra diensten als uitladen, sorteren en palletiseren van hun goederen. Containers worden op die manier sneller, efficiënter en goedkoper afgehandeld.”