Zakendoen met Oezbekistan?

norovIs zakendoen met Oezbekistan iets te ver gezocht? Voka-Kamer van Koophandel Mechelen is overtuigd van het tegendeel en heeft Oezbekistan uitgekozen voor de volgende Bar International die plaatsheeft op 5 november. Elke maand zet Voka in Bar International een land in de kijker om ondernemers te helpen met het aanboren van nieuwe markten. Bar International Oezbekistan biedt ondernemers de kans nuttige eerste contacten te leggen met een ruime Oezbeekse delegatie, onder wie de Oezbeekse ambassadeur in België Vladimir Norov.

Met zijn 31 miljoen inwoners is Oezbekistan het meest bevolkte land in Centraal-Azië, wat van de republiek met een sterke agrarische en industriële basis een markt met potentieel maakt. De voorbije jaren liet Oezbekistan stelselmatig een economische groei van ongeveer acht procent optekenen. Op wereldschaal speelt het land een rol van belang op het vlak van koper, goud, uranium, katoen, astrakan en zijde. Oezbekistan heeft tevens belangrijke olie- en gasvoorraden.
Het programma van Bar International biedt Vlaamse ondernemers de kans zich hiervan een beter beeld te vormen. Daarnaast brengt het ook de Mechelse economische troeven onder de aandacht van de officiële Oezbeekse delegatie. Die brengt in de voormiddag een bezoek aan BelOrta, wordt daarna ontvangen op het Mechels stadhuis, bezoekt in Willebroek W&Z, de containerterminal van TCT en het magazijn van ODTH en sluit de dag af met een netwerkevent bij Voka-Kamer van Koophandel Mechelen.