zcheque_10Het gemeentebestuur van Zemst roept alle handelaars van de gemeente op om de nieuwe Z-cheques te aanvaarden. Een twintigtal handelszaken uit de gemeente doet dat al.

Vanaf 1 augustus schenkt het gemeentebestuur bij speciale gelegenheden Z‑cheques aan inwoners. De Z-cheque vervangt alle huidige gemeentelijke aankoopbons. Met de cheque kan je je aankopen betalen  bij de Zemstse handelszaken die de Z-cheque aanvaarden. Met het schenken van Z‑cheques steunt het gemeentebestuur zo de lokale handelaars, horeca, andere zelfstandigen en KMO’s. Het gemeentebestuur hoopt dat zo veel mogelijk handelaars de Z‑cheque aanvaarden.

Het indienen en terugbetalen van Z-cheques verloopt voor de handelaar administratief eenvoudiger dan in de oude procedure. De cheques kunnen worden bezorgd aan de dienst onthaal van het gemeentehuis en de gemeente stort de tegenwaarde van de ingeleverde cheques op de rekening van de handelaar. Die kan Z-cheques tot drie maanden na de geldigheidsdatum inleveren bij de gemeente.

Handelaars die vragen hebben over de Z-cheques kunnen daarmee terecht op de dienst Lokale Economie van Zemst.