ingelgemYves Van Ingelgem uit Mechelen is één van de zeven laureaten van de eerste editie Innovators Under 35 Belgium, de prijs die MIT Technology Review uitreikt aan jonge Innovators over de hele wereld. Het winnende project van Mechelaar Yves Van Ingelgem is Zensor, een methode om corrosie en metaalmoeheid vast te stellen.

Van voedselveiligheid en de milieu-impact van de bouwsector tot een nieuwe kijk op gezondheidszorg: deze Innovators Under 35 bieden uiteenlopende oplossingen voor grote maatschappelijke problemen.

De zeven Belgische laureaten werden geselecteerd uit meer dan honderd ingestuurde kandidaturen en projecten die betrekking hebben op verschillende domeinen van de technologie. Op 20 mei stellen ze hun werk voor in het Brusselse Co.-Station. De Belgische vernieuwers zullen er het podium delen met gerenommeerde technologie-experts zoals Kathleen Kennedy, voorzitter van MIT Technology Review en van MIT Entreprise Forum, Bruno Wattenbergh, COO van Impulse Brussels en Robin Wauters, oprichtend redacteur van Tech.Eu.

De overige zes Belgische laureaten houden zich onder meer bezig met een systeem voor een betere voedselconservering in de ontwikkelingslanden, een tool voor ingenieurs en architecten om de ecologische impact van een gebouw in de ontwerpfase te definiëren, software om de waakzaamheidsgraad bij mensen te meten, het voorkomen van crisissen zoals ebola en armoede tegengaan door het gebruik van data van mobiel telefoonverkeer, een methode om sneller en preciezer een diagnose en therapie in het geval van artritis vast te stellen en een  onderzoek naar de verschillende manieren waarop metadata kunnen worden gebruikt zonder de privacy te schenden.

“BNP Paribas Fortis is een bijzonder trotse partner van deze prestigieuze prijs, die jonge en innovatieve mensen beloont voor oplossingen die een stempel kunnen drukken op onze maatschappij”, aldus Max Jadot, CEO van BNP Paribas Fortis.

Twee van deze zeven laureaten krijgen een bijkomende erkenning: Innovator of the Year en Social Innovator. Deze bijzondere vermeldingen zetten de meest opmerkelijke kandidaten in de kijker.

Innovators Under 35, de wereldwijde community met het kruim van de vernieuwers die de technologie van morgen vormgeven, heeft illustere leden zoals Mark Zuckerberg (Facebook), Sergey Brin (Google) en Daniel Ek (Spotify).