BONHEIDEN  – Bruidsfotograaf Yves Schepers uit Bonheiden is de grote winnaar van de Masters of Wedding Photography. Dat is de belangrijkste wedstrijd voor bruidsfotografie van de Benelux.

Vier keer per jaar kunnen fotografen hun foto’s insturen voor de Masters, en die krijgen een quotering van een internationale jury. Aan het eind van het jaar wordt bekeken welke fotografen over het hele jaar het beste gepresteerd hebben. In tegenstelling met andere fotowedstrijden gaat het hier dus niet om het winnen met één foto, maar om wie er de meeste awards wint gedurende het hele jaar.

Yves Schepers uit Bonheiden stak er vorig jaar met kop en schouders bovenuit. Hij eindigde eerste met maar liefst 14 awards in 2017 en was de beste van ruim 400 gespecialiseerde bruidsfotografen die in totaal meer dan 8000 foto’s instuurden. Bij de winnende foto’s van Yves Schepers zijn zeer grappige spontane beelden maar ook heel kunstige foto’s en technische hoogstandjes.

Topsporters in fotografie

Mede-oprichter van de wedstrijd en trouwfotograaf Christiaan de Groot: “Het niveau is ongelooflijk hoog! We zien dat er een goede mix is van journalistieke – niet geposeerde – foto’s waarin het verhaal van de trouwdag wordt verteld en creatieve portretfoto’s waarin de fotograaf alles uit de kast haalt om waanzinnige en intieme portretfoto’s te creëren. De hedendaagse bruidsfotografen zijn echte topsporters in de fotografie. De afgelopen jaren zien we ook steeds meer Benelux fotografen zich mengen in de wereldtop. Iets waar we supertrots op mogen zijn!”

De website van de Masters staat vol met awardwinnende bruidsfoto’s die de afgelopen jaren gemaakt zijn. Voor toekomstige bruidsparen is dit een interessante plek om een overzicht te krijgen van de mogelijkheden van de hedendaagse bruidsfotografie.