Yves Plees versterkt Acerta Consult

pleesYves Plees is zopas toegetreden tot het management team van Acerta Consult als Business Unit Manager. Hij zal een overkoepelende rol spelen om de technologiepoot van deze divisie verder uit te bouwen en uit te rollen naar strategische marktsegmenten van Acerta Consult zoals de publieke en de social profit sector.

Yves Plees startte zijn carrière als onderzoeksassistent en docent in het departement Marketing en Communicatie bij Thomas More. In 2000 liet hij de academische wereld achter zich en maakte de overstap naar de privésector. Hij werd Marketing en Communication Manager bij Agfa Gevaert, waar hij na 18 maanden werd gepromoveerd tot directeur Global Branding, Communication & Training van de afdeling Healthcare. In 2005 begon Yves bij SD Worx, waar hij zich eerst als International Business Development Manager, Strategy en Planning Manager en daarna als Directeur Learning steeds verder specialiseerde in overnames, herstructureringen en fusies. Voor zijn overstap naar Acerta werkte hij bij SWIFT, waar hij een nieuw internationaal talentbeleid uitzette en uitrolde.

Chris Wuytens, Managing Director van Acerta Consult, is verheugd dat Yves zijn team vervoegt: “De gemene deler van Yves’ uitgebreide ervaring is het begeleiden van veranderingstrajecten bij diverse organisaties. Ik ben ervan overtuigd dat hij vanuit deze expertise veel toegevoegde waarde zal creëren bij Acerta Consult en Acerta. Yves zal mee aan de tafel zitten om onze toekomstige technologische plannen vorm te geven en aan te sturen vanuit een breder perspectief.”

Yves Plees heeft vertrouwen in de nieuwe samenwerking. “Ik heb in het verleden al nauw met Chris samengewerkt; we hebben samen op succesvolle wijze een divisie verder uitgebouwd. Er is dus veel wederzijds vertrouwen, wat ons toelaat om meteen uit de startblokken te schieten. Ik kijk er dan ook naar uit om met hem verder te bouwen aan de technologische visie van Acerta. Op het vlak van HR staan we in België aan de vooravond van een aantal fundamentele veranderingen, waar we bij Acerta zullen op inspelen vanuit een centraal helikopterperspectief en niet vanuit elke divisie.”