Begin maart lanceerden Frank Jacops en zijn zoon Ken in de Antwerpse binnenstad Yumbel. Sinds kort is dit nieuwe foodconcept ook actief in Mechelen, Bonheiden en Muizen. “Wij bieden dagverse maaltijden. Het is een ideale oplossing voor mensen die geen tijd hebben om te koken, maar toch gezond en verantwoord willen eten”, meent Bonheidenaar Ken Jacops.

Yumbel biedt een antwoord op de lacune op de voedingsmarkt. “Leveranciers van maaltijdboxen leveren slechts producten met recepten aan huis. Echte maaltijden vind je alleen maar in de vorm van fastfood of restaurantkost. Het is duur en calorierijk”, legt Ken Jacops uit. “Ons culinair talent Bert Van de Werf kiest de bereidingen en maakt ze samen met onze chefs klaar. Onze menu’s zijn lekker, verantwoord en gevarieerd, en bevatten bovendien weinig vetten, suikers en additieven.”

Het aanbod verandert geregeld en bevat vlees-, vis- en vegetarische gerechten, desserten en dranken. Ook de ingrediënten, bereidingswijze en allergenen worden steeds meegedeeld. Bestellen gebeurt simpelweg via de website van Yumbel. “En we bieden nu ook verschillende formules voor bedrijven om onze maaltijden aan hun personeel aan te bieden, zodat ook zij gemakkelijk en gezond kunnen eten.”

Logische uitbreiding

Frank en Ken Jacops zijn geboren en getogen in Bonheiden en wonen er ook. Chefkok Bert Van de Werf komt uit Mechelen. “Het was dan ook logisch om deze regio, waar veel familie en vrienden wonen, als eerste toe te voegen aan ons werkgebied. Bovendien nam de vraag ook toe”, aldus Ken Jacops.

Alle bestellingen worden in de ochtend en vroege namiddag in Antwerpen klaargemaakt. Nadien vertrekt er een lading naar Bonheiden of Mechelen. “Omdat we het eten met een snelkoeler afkoelen, zijn we zeer flexibel en kunnen we alles vers houden.”