Voka Mechelen AwardsTijdens de eerste editie van Award@Voka in het Mechels bioscoopcomplex Utopolis heeft Voka-Kamer van Koophandel Mechelen de Award Excellente Onderneming toegekend aan Vervoer Van Dievel uit Mechelen, geleid door zaakvoerders Mia, Jan en Louis De Wael. De award werd uitgereikt door Johan Willemen van Willemen Groep.

Deze jaarlijkse prijs is voorbehouden voor bedrijven in volle groei die uitmuntend scoren op het vlak van innovatie, HRM en leadership en die bovendien financieel sterk staan. Als transportbedrijf dat in zijn sector haast als atypisch mag worden bestempeld, beantwoordt Vervoer Van Dievel volgens de jury helemaal aan de vereisten. De firma profileert zich als een rendabel, efficiënt, duurzaam en kwalitatief hoogstaand transportbedrijf binnen de logistieke sector, waarbij in alle bedrijfsbeslissingen rekening wordt gehouden met zowel rendement als personeelswelzijn en milieu. Managing director Louis De Wael reageert fier op de erkenning. “Met trots neem ik deze award in ontvangst, namens onze honderdvijftig medewerkers en de directie van ons familiebedrijf dat dit jaar 75 jaar bestaat. Het is voor Van Dievel een bevestiging dat bedrijven zoals wij, die blijven inzetten op mens en milieu, meewerken aan een duurzame toekomst binnen België en Europa. Deze award stimuleert ons om op de ingeslagen weg verder te gaan.”

De Award Internationaal Ondernemen werd door John Alpaerts, voorzitter van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen, uitgereikt aan Purna Pharmaceuticals uit Puurs.   Daarmee krijgt de producent van farmaceutische merkproducten die voornamelijk aan ngo’s en autoriteiten worden verkocht, erkenning voor zijn sterke aandacht voor internationalisering die ook de welvaart in de Mechelse regio ten goede komt. Managing director Bart Peeters nam de award in ontvangst. “Ik dank zowel de vakjury als alle Voka-leden die op Purna hebben gestemd hartelijk voor de toekenning van deze award. Dit is een mooie erkenning voor al onze medewerkers die dag in dag uit meewerken aan de internationale groei van het bedrijf. Ook bedank ik onze klanten, die gedurende de voorbije jaren hun producten aan onze goede zorgen hebben toevertrouwd. Purna is een volledig exportgericht bedrijf zonder eigen producten of merken op de Belgische markt. Deze award brengt Purna onder de aandacht van mensen die het bedrijf niet kennen en misschien in de toekomst ons team wel willen versterken.”

CEO Filip Van Hool nam uit handen van de Lierse burgemeester Frank Boogaerts de Economic Impact Award in ontvangst voor bus- en bedrijfsvoertuigenbouwer Van Hool nv uit Koningshooikt. “Deze onderscheiding zet Van Hools economische verdienste voor de Mechelse regio in de kijker. Sinds zijn oprichting in 1947 is Van Hool één van de grootste werkgevers van de Mechelse regio. Vandaag telt het bedrijf ruim 4.500 medewerkers, waarvan het merendeel tewerkgesteld is in de productievestigingen in Koningshooikt en Bree in België en in de vestiging in Skopje (Macedonië) die afgelopen lente officieel werd geopend. Naast rechtstreekse tewerkstelling zorgt Van Hool ook onrechtstreeks voor jobs, aangezien het voor toelevering van subcomponenten een beroep doet op andere bedrijven uit de regio”, aldus het juryrapport.

Filip Van Hool: “Voor zowel de directie als de medewerkers van Van Hool is deze award een bijzonder aangename erkenning, die ons zal stimuleren op de ingeslagen weg verder te gaan. Anderzijds is het een opportuniteit om de uitdagingen waar wij als bedrijf in de regio en op nationaal vlak mee geconfronteerd worden, onder de aandacht te brengen van de verschillende beleidsvoerders. Ik denk dan aan de beschikbaarheid van technisch geschoolde arbeidskrachten en de hoge loonkosten. Samen met vele andere ondernemers hopen wij dat de federale regeringsonderhandelaars hier echt werk van maken.”

“Slechts drie ondernemingen gingen naar huis met een award vanavond”, zei algemeen directeur Frédéric Achten van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen. “Toch zijn alle genomineerden stuk voor stuk kampioenen, omdat ze elk op hun manier de voorbije maanden een stevige bijdrage hebben geleverd aan de welvaart in de Mechelse regio.”