Xavier Van Lil

Xavier Van Lil

Het prestigieuze Belgische meubelmerk XVL, genoemd naar stichter en bezieler Xavier Van Lil, opende op vrijdag 26 september een nieuwe showroom aan de Koning Leopoldlaan in Puurs.

“XVL was altijd al gevestigd in deze regio. Daarom wilden we graag hier blijven, ook vanwege de centrale ligging tussen onze grootste twee metropolen van vandaag, Antwerpen en Brussel”, zegt Paulien De Lange, interieurarchitect bij XVL Home Collection. “Onze nieuwe showroom ligt bovendien aan de A12, de verbindingsweg tussen deze twee steden, dus een betere ligging konden wij niet wensen.”

De showroom is uitsluitend gericht naar professionele klanten die er na afspraak terecht kunnen. “De vaste collectie en het meubilair op maat zijn de twee pijlers van de XVL-activiteiten. Wij zorgen ervoor dat onze professionele klanten volop gebruik kunnen maken van deze showroom en proberen hier een groot deel van onze uitgebreide collectie voor te stellen in een aangename en warme sfeer.”

Foto's Joris Herregods

Foto’s Joris Herregods

Het design van het XVL-meubilair gebeurt door de eigen designcel die al twee jaar wordt geleid door Stephan Lebrun.

“Deze cel is continu bezig met het uitwerken en optimaliseren van nieuwe modellen. Vandaag is de visie van de collectie scherper geworden; ze evolueert samen met ons kliënteel. De elegantie van de meubelcollectie wordt gekenmerkt door het combineren van verschillende materialen.”

De nieuwste XVL Home Collection werd zopas voorgesteld op de Parijse beurs Maison & Objet. “De belangrijkste ontwikkeling voor Maison & Objet was een collectie waarbij edele materialen, diverse marmersoorten, leder en kostbare houtsoorten gecombineerd worden. Met elkaar, maar ook met ruwere materialen zoals metaal en beton. Een primeur was de voorstelling van onze eerste collectie verlichtingsarmaturen die met veel enthoesiasme is onthaald.”

XVL heeft een eigen fabriek in België met een hoogtechnologische productielijn die het grootste deel van de meubelen en het maatwerk vervaardigt. “Daarnaast besteden wij ook enkele stukken uit in hiervoor gespecialiseerde fabrieken, bijvoorbeeld in Italië en Spanje. Het grootste deel van onze grondstoffen komt uit België en zelfs de nodige gespecialiseerde verwerkers zoals de smid en de steenkapperij zijn gevestigd in onze nabije omgeving.”