De reporterswagen van de regionale televisiezender RTV valt in de Mechelse regio vanaf nu extra op. RTV Mechelen rijdt er sinds enige tijd rond met een elektrische wagen. XL Reklame uit Mechelen bracht verandering in de oorspronkelijk weinig opvallende zwarte wagen. Zij hebben de wagen helemaal in het blauw gezet.

“Deze wagen was oorspronkelijk zwart van kleur”, zegt Lies Lauwers van XL Reklame. “Om hem echt te laten opvallen in het straatbeeld, zorgde XL Reklame voor een opvallende blauwe full wrap. De wagen werd volledig ingepakt met een zelfklevende folie.”

Sinds september 2016 werken twee videojournalisten vanuit de Mechelse hub op campus De Ham van Thomas More. De journalisten beschikken over een elektrische BMW i3 van BMW Juma Mechelen als regionale reporterswagen. “Er is een autonomie van ruim 300 kilometer, wat maakt dat we vlot verplaatsingen kunnen doen zonder stress om voldoende geladen batterijen te hebben, en dat zelfs meerdere dagen”, zegt Farid Khetouta, algemeen directeur RTV.

XL Reklame bestaat 24 jaar, waarvan ze al 15 jaar aan de Battelsesteenweg in Mechelen zijn gevestigd. Met een team van 16 gedreven medewerkers zorgen zij er dagelijks voor dat eenmanszaken en kmo’s beter gezien worden in het straatbeeld. “Het gaat van auto’s, vrachtwagens, etalages, panelen, tot spandoekconstructies en werfborden”, zegt Lies Lauwers. Ook in het stadion van KV Mechelen kan je in de skyboxen en business lounges het werk van XL Reklame bekijken.