wegenwerkenWaterwegen en Zeekanaal (W&Z), gevestigd in Willebroek, laat een aantal werken uitvoeren langs waterwegen die het beheert.

Aan de rotonde tussen de Boulevardbrug en de Rupelbrug in Willebroek wordt verder gewerkt aan het plaatsen van verkeersgeleiders. De bermen worden hier regelmatig stuk gereden door auto’s en vrachtwagens die hun bocht te kort nemen. Verkeersgeleiders moeten dat in de toekomst vermijden. Vorig weekend werd al gewerkt aan het plaatsen van verkeersgeleiders in de bocht van het rond punt naar de Rupelbrug. Zaterdag 22 en zondag 23 november  worden verkeersgeleiders geplaatst in de bocht van het rond punt naar de Boulevardbrug. De Boulevardbrug wordt volledig afgesloten tijdens het plaatsen en uitharden van het beton waarop de verkeersgeleider rust. Dat is vermoedelijk van zaterdagmorgen 6 uur tot maandagmorgen 1 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de A12.

In het weekend van 29 november worden verkeersgeleiders geplaatst in de bocht van de Nijverheidsstraat naar het rond punt.
Het verkeer in de Nijverheidsstraat kan zaterdag en zondag tijdens de werken en het uitharden van het beton alternerend gebruik blijven maken van één rijstrook.

Waterwegen en Zeekanaal NV heeft de Antwerpse aannemer Herbosch-Kiere ook de opdracht gegeven om op woensdag 19 november te starten met de vernieuwing van de oever van het kanaal Leuven-Dijle langs de Muizenvaart in Mechelen. Er wordt gewerkt aan een strook van ruim een kilometer tussen Rodeveld en de Plankendaalstraat in Mechelen. Op 19 november starten de voorbereidende werkzaamheden. Aansluitend zullen damplanken worden geheid om de oever te verstevigen. De eerste fase van deze werken zal duren tot 12 december en zal voor de omwonenden gepaard gaan met enige geluidshinder.

Gedurende deze eerste fase van de werken zal het jaagpad, de Muizenvaart, afgesloten zijn tussen de Leemputstraat en de Plankendaalstraat. De weggebruikers dienen dan een omleiding te volgen via de linkeroever van het kanaal (kant Zemst) of via de Leuvensesteenweg, Motstraat en Hanswijkvaart. Bewoners van de Muizenvaart kunnen hun woning wel steeds bereiken.

In februari zal in een tweede fase de verdere afwerking van de oever gebeuren. Deze werken zullen duren tot aan het bouwverlof in juli 2015.