brugVlaams waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z), gevestigd in Willebroek, renoveert van 4 mei tot 30 september de voetgangers- en fietsersbrug over de Beneden-Nete tussen Walem en Rumst. Tijdens die volledige periode wordt de brug afgesloten.

W&Z neemt de hele metalen brug grondig onder handen. Eerst worden het wegdek en de leuningen weggenomen voor galvanisatie. Vervolgens wordt de brug volledig gezandstraald en geschilderd. De brug zal haar typerende blauwe kleur behouden. W&Z voert de schilderwerken bewust in de lente- en de zomermaanden uit omdat temperatuur en luchtvochtigheid dan doorgaans beter zijn voor een goede droging.

Uit veiligheidsoverwegingen kunnen fietsers en voetgangers de brug tijdens de werken niet gebruiken. Zij kunnen een veilige omleiding volgen via het jaagpad en de Beneden-Nete oversteken via de baanbrug in Walem. De routedokter van Toerisme Provincie Antwerpen voorziet een omleiding in het fietsknooppuntennetwerk.

De scheepvaart wordt van de werken op de hoogte gebracht, maar zal geen hinder ondervinden. Zelfs bij hoogwater is de vrije onderdoorvaart gegarandeerd.

Als alles volgens planning verloopt en het weer meezit, kan de brug eind september opnieuw in gebruik worden genomen.