W&Z haalt schepen weg uit Zennegat

zennegatWaterwegen en Zeekanaal NV gaat stappen ondernemen om drie verwaarloosde schepen weg te halen uit het Zennegat in Mechelen. De eigenaars van de vaartuigen krijgen nog tot eind juni de tijd om zich in regel te stellen. Is dat dan niet gebeurd, dan worden de schepen verwijderd en gesloopt.

De sterk verwaarloosde schepen bevinden zich op het kanaal Leuven-Dijle aan het Zennegat in Mechelen. Het gaat om de Odin, de Cajoma en de Strelasund WWD I/1 (ook bekend als Jovince). Rond deze schepen werden onlangs problemen gesignaleerd met overlast voor de omgeving. Eén van de vaartuigen werd gekraakt. Een inspectieronde wees uit dat de vaartuigen niet meer vaarklaar zijn en dat ze een mogelijk gevaar vormen voor de scheepvaart en het milieu.

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV ondernam in het verleden tevergeefs pogingen om de eigenaars van de vaartuigen te contacteren. De eigenaars worden nu een laatste keer opgeroepen om zich aan te melden. De uiterste datum om te reageren is 29 juni. Daarna zullen de schepen in opdracht van de waterwegbeheerder worden weggesleept en verkocht voor de sloop.