Softwarebedrijf Workday, dat cloud-applicaties voor finance en human resources levert aan bedrijven, heeft een kantoor geopend aan de Schaliënhoevedreef op Mechelen Campus. In eerste instantie wordt het Belgische kantoor van het bedrijf geleid door Hette Mollema, Country Manager Benelux van het Amerikaanse Workday.

Het kantoor in Mechelen werd geopend om lokale klanten van dichtbij te kunnen bedienen.”We kozen Mechelen vooral vanwege de goede ligging in Vlaanderen en de nabijheid van Brussel en de luchthaven van Zaventem”, zegt Hette Mollema. “Bovendien trekt Mechelen Campus veel jonge IT-bedrijven, dus zijn we in goed gezelschap.”

Van Workdays’ mondiale klanten is een groot deel ook actief in België, zoals Aon, IBM, 3M, GSK, Pfizer en Thomson Reuters. Andere klanten, zoals Orange België en Lhoist, hebben hier hun hoofdkwartier. “De doelmarkt voor onze SaaS oplossingen voor finance en human resources bestaat uit bedrijven met het (EMEA) hoofdkantoor in België. Typische Workday klanten hebben minstens 400 à 500 medewerkers en dat kan oplopen tot de allergrootste bedrijven met meer dan enkele honderdduizenden medewerkers.”

Wereldwijd doen meer dan 1.500 klanten een beroep op Workday voor hun financieel en HR-beheer. Het bedrijf heeft kantoren in diverse Europese steden: Amsterdam, Belfast, München, Dublin, Londen, Parijs, Madrid, Kopenhagen en Stockholm. In Dublin en Amsterdam zijn regionale datacenters operationeel. In zijn Europese vestigingen stelt Workday ruim duizend werknemers te werk.