Vlnr Steven Claeys, Ludwig Caluwé, Isabelle Storme, Charlotte De Ridder en Wim Van Nuffelen. © BDB

SINT-KATELIJNE-WAVER – Wim Van Nuffelen van Wim Verhuur is één van de vier kanshebbers voor de titel van Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar. Ook de Mechelse Isabelle Storme maakt kans op de titel. De kandidaten werden woensdag voorgesteld door JCI (Junior Chamber International) District Antwerpen en Antwerps gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé.

Ieder jaar beloont JCI District Antwerpen een jonge ondernemer voor zijn/haar vernieuwende en duurzame initiatieven. Uit een longlist werden vier kandidaten geselecteerd.

Eén van de vier is een ondernemer uit regio Mechelen: Wim Van Nuffelen van Wim Verhuur uit Sint-Katelijne-Waver. Wim startte in 2002 in bijberoep een verhuurbedrijf voor bouw- en tuinmachines met slechts 1 wiellader en 1 graafmachine. In 2004 ging hij fulltime met het bedrijf verder. Echtgenote Sofie Jerumanis zegde haar job in het onderwijs op en ging fulltime meewerken. Het gamma en het bedrijf groeiden. Wim Verhuur heeft nu 45 werknemers en je kunt er nu maar liefst 2.300 machines huren, van toestellen voor bouw en tuin tot hoogtewerkers en grondverzetmachines.

Erkenning

Bij Wim Verhuur is het hele team verguld met de nominatie: “Dit is super voor ons! Het is een erkenning voor de drive en het ondernemerschap van Wim en voor iedereen die zich hier dag in dag uit voor inzet!”

De overige drie kanshebbers zijn Charlotte De Ridder van GrandEleganza in Wilrijk, die damesschoenen in grote maten verkoopt, Steven Claeys van het Antwerpse Sitwear die een eigen label met kleding voor rolstoelgebruikers lanceerde en de Mechelse Isabelle Storme van CenEnergy uit Wijnegem, dat laadoplossingen aanbiedt voor elektrische of plug-in hybride voertuigen.

Isabelle Storme werd vorige week ook al genomineerd voor de Womed Award voor Beloften. “Twee nominaties in één week is echt wel wat overweldigend”, zegt Isabelle Storme. Zij zag de afgelopen week de belangstelling voor haar bedrijf al toenemen. “Daar ben ik heel blij mee, en ook met de erkenning die deze nominaties toch inhouden. Het is nu voor mij erg druk met het Autosalon dat pas voorbij is, maar ik ga mijn netwerk inschakelen om te proberen de nominaties te verzilveren.”

Op 22 maart kiest een professionele jury, aangevuld met oud-laureaten, de uiteindelijke winnaar voor de provincie Antwerpen. Die neemt het later op tegen de laureaten van andere provincies voor de titel van Jonge Ondernemer van het Jaar.