Woensdagavond wordt bekend wie Unizo KMO-laureaat is voor de provincie Antwerpen: Syneton uit Bornem, Lambrechts Konstruktie uit Puurs of Triamant uit Turnhout. Vandaag en morgen stellen we de twee kanshebbers uit de regio, Syneton en Lambrechts Konstruktie, aan u voor. Syneton bijt de spits af.

Syneton, gespecialiseerd in de organisatie van de administratie van KMO’s en dan vooral accountantskantoren, is een ambitieus bedrijf. “Wij willen een voortrekkersrol spelen in het KMO-landschap waarbij onze ambitie groter is dan die van de modale, eerder bescheiden Vlaming. Syneton heeft het potentieel uit te groeien tot een multinational, wij gaan voor een moonshot!” Zo profileert het bedrijf zichzelf bij de voorstelling van de drie kandidaten op de Unizo-website.

“Voor onze firma is de publiciteit die rond deze wedstrijd hangt uiteraard graag meegenomen. Niet alleen ons bedrijf, maar ook onze klanten en medewerkers worden in het zonnetje gezet. De We zijn goed bezig-leuze wordt bevestigd”, zegt medestichter en eigenaar Rudi Cleymans. “Maar daarnaast willen we ook een signaal geven aan alle andere Vlaamse KMO’s. Tijden veranderen, en ze veranderen steeds sneller. We zitten in een digitale revolutie, waarbij het digitaal Darwinisme volop aanwezig is: Pas u aan of hou op te bestaan!. Syneton is een voorloper en wil de andere ondernemingen meenemen.”

Met deze verkiezing is Syneton niet aan zijn proefstuk. Een paar jaar geleden werd het Bornemse bedrijf al bekroond met de Voka-award van Excellente Onderneming. “We hebben inderdaad in 2010 al eens de regionale wedstrijd van VOKA gewonnen. Het zou dus prachtig zijn moesten we nu hetzelfde kunnen doen voor de andere ondernemersorganisatie. Maar de genomineerden zijn alle drie mooie bedrijven en verdienen het om in de picture te staan… we hebben dus een kans van 1 op 3…”

Tot slot zet Rudi Cleymans nog de belangrijkste troeven van Syneton op een rij: “Ons bedrijf kan gelden als voorbeeld voor veel KMO’s: we staan voor modern en duurzaam ondernemerschap waarbij de klant centraal staat en trekken voluit de kaart van groei en jobcreatie.”

Morgen: Wordt Lambrechts Konstruktie Antwerps KMO-laureaat?