Pascale Janssens, directieassistente van Vandeputte Safety met vestiging op Pullaar in Puurs, is één van de drie kanshebbers voor de titel van CSR Professional of the Year in de categorie KMO’s.

CSR staat voor Corporate Social Responsability. Time4society, organisator van de award, wil met deze prijs personen bekronen die in hun bedrijf een belangrijke rol speler op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen, door op te treden als motivator, inspirator en implementator. Dat kan de CEO van het bedrijf zijn, maar bijvoorbeeld ook een HR-manager, marketeer, projectleider of event manager.

Er zijn drie finalisten in twee categorieën. Bij de grote bedrijven zijn de genomineerden duurzaamheidsmanager van Torfs Lise Coninx, HR-directeur van SPIE Jean-Pierre Martin en CSR-manager Ann Vandenhende van Spadel. In de categorie KMO’s neemt Pascale Janssens van Vandeputte Safety het op tegen CEO Joost Callens van Durabrik en afgevaardigd bestuurder Hilde Hanselaer van Harzé Oude Metalen.

Pascale Janssens zet zich voluit in voor CSR. “De eindejaarsperiode is net achter de rug, en die periode betekent voor velen pakjes krijgen. Maar er gaat niets boven cadeautjes geven. Dat is wat CSR voor mij betekent: iets geven aan iemand anders, iets teruggeven aan de samenleving. Mijn droom is om mijn collega’s hier net zo enthousiast voor te maken als ik zelf ben.”

De awarduitreiking vindt plaats op 9 februari in Technopolis Mechelen.