Wordt Mechels ontwerp winnaar van BIZIDEE?

Foto Achilles Design.

Foto Achilles Design.

Het B-AND-BEE honingraat hotel, ontworpen door het Mechelse bureau Achilles design, maakt kans op de eerste prijs van de Bizidee Ondernemingsplanwedstrijd in de categorie Large. Deze wedstrijd bekroont het beste Vlaamse ondernemingsplan in twee categorieën (small en large). De wedstrijd wordt gesteund door de Vlaamse overheid en het Agentschap Ondernemen en Innoveren.

“Bedoeling is om iedereen met een goed ondernemingsplan een duwtje in de rug te geven”, aldus Sabine Eevers, projectmanager van Bizidee. “Binnen het Vlaamse ondernemerschap hebben we die verscheidenheid net nodig.” De meest ambitieuze ondernemers nemen het tegen elkaar op in de categorie Large. Dit zijn de ondernemers die mikken op minimaal vijf werknemers en/of twee vestigingen van hun bedrijf, of die internationale ambities hebben. In de categorie Small komen de starters uit die het iets bescheidener aanpakken.

Ongeacht hun ambitie maken deelnemers kans op een aantrekkelijk prijzenpakket. Wie de hoofdvogel afschiet in de categorie Large, gaat naar huis met maar liefst 15.000 euro startkapitaal, in de categorie Small bedraagt dit 3.000 euro. Welke plaats ze ook behalen, voor iedereen die zijn ondernemingsplan indient, betekent Bizidee een stevige duw in de rug doordat drie juryleden afzonderlijk (anoniem) feedback geven.

B-AND-BEE is een modulair en snel op te bouwen en te demonteren geheel van zeshoekige slaapcellen die perfect in elkaar passen en zo een tijdelijk hotel vormen in de vorm van een honingraat. De cellen zijn licht, makkelijk monteer- en transporteerbaar en bestaan uit een metalen structuur voor de sterkte, een kwalitatief zeildoek voor waterdichtheid en een binnenbekleding van houten panelen voor sfeer (gezelligheid) en isolatie (warmte en geluid). Verder is iedere cel voorzien van elektriciteit, licht, een tot lounge-zetel ombouwbaar bed met matras, rookdetector en een veilig toegangssyteem. Het concept werd reeds getest op de Gentse Feesten.