SINT-KATELIJNE-WAVER – Voor de 33ste titel Manager van het Jaar komt ook Marleen Vaesen, ceo van Greenyard uit Sint-Katelijne-Waver, in aanmerking. Ondertussen maakte Greenyard bekend dat de onderhandelingen over de beoogde overname van Dole zijn stopgezet.

Tien genomineerden maken kans op de titel Manager van het Jaar van het weekblad Trends en Kanaal Z. Daarbij ook Marleen Vaesen, sinds 2012 ceo van Greenyard Foods uit Sint-Katelijne-Waver. In 2015, bij de fusie van Greenyard Foods met Univeg en Peltracom, werd ze ceo van de nieuwe Greenyard-groep, een beursgenoteerd familiebedrijf. Ook vorig jaar werd ze reeds genomineerd voor deze erkenning, maar toen won Bart De Smet, ceo van de verzekeraar Ageas.

In 2017 won Vaesen al de Vlerick Award. Op dinsdag 9 januari weten we of de ceo van het Katelijnse Greenyard ook effectief met de titel Manager van het Jaar aan de haal gaat.

Geen overname van Dole Food Company

Greenyard heeft aangekondigd dat de onderhandelingen over de overname van Dole Food Company zijn stopgezet. Hein Deprez, uitvoerend voorzitter van Greenyard: “Hoewel de overname van Dole door Greenyard een belangrijke mijlpaal zou hebben betekend voor beide bedrijven, zijn we ervan overtuigd dat Greenyard op zich over de juiste strategie en prioriteiten beschikt om een winstgevende groei te blijven realiseren en onze positie als wereldwijde leider in groenten en fruit verder te versterken.”