LIER – De titel van Lokale Overheidsorganisatie van het Jaar gaat dit jaar misschien wel naar Stad en OCMW Lier. De gemeentelijke organisatie neemt het in de aparte categorie op tegen Havenbedrijf Antwerpen en Ville de Wavre.

Lier heeft Stad en OCMW volledig geïntegreerd en is zo één van de eerste gemeenten die daarvoor koos. Bovendien is de Pallieterstad pionier voor verschillende digitaliseringsprojecten. Stad en OCMW Lier heeft verschillende van die toepassingen uitgerold, zoals het werken op afspraak, de automatische notarisbrieven, de KLIP aanvragen, het volledig automatiseren van bestelbons en facturatie, digitaal vergaderen, rapporteringstools, enzoverder.

Hefboom van economie

De prijs voor de Overheidsorganisatie van het Jaar is een organisatie van EY, in samenwerking met De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis. De award beloont federale, regionale en lokale overheidsorganisaties die uitblinken door hun strategie, klantgerichtheid, effectiviteit, efficiëntie, duurzaamheid, betrouwbaarheid, wendbaarheid, innovatie en samenwerking.

“De centrale boodschap is dat de overheid een moderne omgeving is waar talentvolle mensen graag werken en waar objectieven en meetbare resultaten richtinggevend zijn”, zegt Patrick Rottiers, country managing partner bij EY België. “Doeltreffende en innoverende overheidsorganisaties komen zowel burgers als bedrijven ten goede en zijn een essentiële hefboom voor de Belgische economie.”

In de categorie Federaal werden het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de veodselketen en FOD Binnenlandse Zaken genomineerd. Op regionaal niveau strijden Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen en de Vlaamse Belastingdienst voor de titel.

Op 6 maart wordt de winnaar per categorie bekendgemaakt. Eén van de zeven genomineerden maakt bovendien ook kans op de Sustainability award.