Continental Foods, het Puurse moederbedrijf van Devos & Lemmens, Royco Minute Soup en Aïki-noodles, wordt mogelijk verkocht. Dat meldt het financieel persagentschap Bloomberg. Een verkoop zou de huidige eigenaar, het investeringsfonds CVC Capital Partners, 600 tot 800 miljoen euro kunnen opbrengen. Sommige bronnen spreken zelfs over een waarde van 1,2 miljard euro.

In 2013 kocht CVC Capital Partners het bedrijf over van de Amerikaanse multinational Campbell Soup Group. De voorbije jaren werd meer dan 30 miljoen euro geïnvesteerd in het bedrijf, onder meer in de vernieuwing van de verouderde infrastructuur.

De oorsprong van Continental Foods België gaat terug tot de oprichting van azijnproducent De Blauwe Hand in 1760. Tweehonderd jaar later fuseerde het bedrijf met Devos Lemmens. Twee jaar later vervoegde ook puddingfabrikant Imperial het bedrijf, dat vanaf dan verdergaat onder de vlag Continental Foods tot het in 1985 wordt overgenomen door de Campbell Soup Company. Sinds de overname door CVC Capital Partners droeg het opnieuw de naam Continental Foods.

Naast het hoofdkantoor en de fabriek in Puurs is Continental Foods ook actief in Frankrijk, Duitsland, Finland en Zweden. In totaal werken er 1.000 mensen bij het voedingsbedrijf, dat in 2016 zijn omzet zag stijgen tot 405 miljoen euro.