Marleen Vaesen, CEO van Greenyard Foods Group (Sint-Katelijne-Waver), is één van de tien managers die meedingen naar de titel van Trends Manager van het Jaar 2016.

Zij neemt het op tegen Alain Bernard van DEME, Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere van Showpad, Bart De Smet van Ageas, Eddy Duquenne van Kinepolis, Marnix Galle van Immobel, Johan Thijs van KBC, Luc Van den hove van imec, Koen Van Gerven van bpost en Peter Vyncke van Vyncke & Prometheus.

Marleen Vaesen werd in juni 2015 CEO van de fusiegroep van Greenyard Foods en Univeg. Voorheen was ze CEO van Greenyard.

Op de vraag van Trends wat volgens haar een goede manager is, antwoordde Vaesen: “Zij of hij kan een visie en een strategie neerzetten, met duidelijke keuzes wat wel en niet wordt gedaan. De manager heeft ook een voorbeeldrol. Ik noem het lead by example. Bovendien moet je de medewerkers kunnen motiveren bij het invoegen van de strategie. Als je medewerkers optimaal kunnen werken, dan ben je goed bezig. Ik kan redelijk goed delegeren. Kritische zaken – de belangrijkste strategische projecten – volg ik nauwgezet op.”

Over de fusie van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest zei Marleen Vaesen bij haar nominatie aan Trends: “We hebben nog een hele weg te gaan, want de fusie is pas één jaar jong. Sinds mijn aanstelling als CEO van Greenyard Foods in november 2012 steeg de beurswaarde van 190 naar 665 miljoen euro. De rebitda groeide voor de fusie flink van 43 naar 63 miljoen euro, en na de fusie naar 136 miljoen euro. Dat zijn heel mooie financiële resultaten. Het aantal werknemers steeg van 2350 naar meer dan 8000. Dat maakt alles veel complexer, maar ik heb inmiddels onze meeste locaties al bezocht.”

Er kan voor de Trends Manager van het Jaar worden gestemd tot 2 december. De winnaar wordt bekendgemaakt op 10 januari tijdens een gala in Brussels Expo. Keynote spreker is Luc Tuymans.