Het Mechelse Armonea, de grootste onafhankelijk aanbieder van seniorenzorg in België, is één van de drie genomineerden voor de titel van Onderneming van het Jaar. De andere genomineerden zijn Euronav en WDP.

De verkiezing van de Onderneming van het Jaar is een organisatie van EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. De prijs werd in 1995 door EY in het leven geroepen om het geweldige werk van succesvolle Belgische bedrijven onder de aandacht te brengen. Zowel grote als kleinere ondernemingen die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak, gedurfde en internationale visie, strategie, gezonde financiële positie, geëngageerd teamwork, deugdelijk bestuur, en de ambitie en volharding om verder te groeien, maken kans om hun uitstekende prestaties bekroond te zien worden met deze award.

Internationaal

Eén van de drie genomineerden van dit jaar is Armonea, dat in 2008 ontstond na de fusie van de rusthuizengroepen Van den Brande en Restel Résidences. Dankzij de expertise van beide groepen, die opgericht werden in 1979, heeft Armonea bijna 40 jaar ervaring in de zorg- en dienstverlening voor senioren. Armonea heeft 83 rusthuizen, serviceflats en service-residenties verspreid over heel België. De zorgverlener is in Spanje actief met de groep La Saleta en in Duitsland met de groep DPUW (Deutsche Pflege und Wohnen). De omzet van Armonea bedroeg in 2016 438 miljoen euro. In België, Spanje en Duitsland samen heeft de groep 15.000 medewerkers.

“Ondernemerschap loont, dat tonen de genomineerden keer op keer. Zij verdienen het dan ook bekroond te worden voor hun puike prestaties. Bovendien spelen zij een belangrijke rol als inspiratiebron voor andere bedrijven en dragen ze zo indirect bij aan het ontstaan en de groei van succesvolle Belgische bedrijven”, aldus Patrick Rottiers, Country Managing Partner EY België.

De winnaar van 2017 en de opvolger van Vyncke, laureaat van de Onderneming van het Jaar® 2016, wordt bekendgemaakt op dinsdag 17 oktober.