Woordvoerder Rode Kruis Vlaanderen valt in de prijzen

An Luyten, Rode Kruis VlaanderenDinsdagavond viel woordvoerder An Luyten van Rode Kruis Vlaanderen met hoofdzetel in Mechelen in de prijzen. Tijdens de derde Nacht van de Woordvoerder werd ze verkozen tot beste interviewgever van 2016. De prijzen zijn een initiatief van communicatievereniging Kortom (de Vlaamse vakvereniging van meer dan 1000 communicatieprofessionals bij de overheid) en de Vlaamse Vereniging voor Journalisten om de bakens uit te zetten voor goede persrelaties.

Woordvoerder An Luyten van Rode Kruis Vlaanderen kaapte de prijs voor beste interviewgever weg. “Ze praat aangenaam en expressief en gaat geen moeilijke vragen uit de weg”, aldus juryvoorzitter Tom Van de Vreken, woordvoerder De Lijn, eveneens met een Mechelse hoofdzetel. Voor ze aan de slag ging bij het Rode Kruis, was An Luyten 14 jaar actief als journaliste. Bij de VRT werkte ze mee aan programma’s als Koppen, Karrewiet en Reyers Laat. Daarnaast was ze eindredacteur bij Radio 2.

Ine Van Wymersch van het Brusselse parket werd verkozen tot Nederlandstalig woordvoerder van het jaar verkozen. Tot slot was er een eervolle vermelding voor alle woordvoerders die zich na de aanslagen van 22 maart in vaak moeilijke omstandigheden hebben ingezet om te blijven communiceren.

De eerste stemronde door beroepsjournalisten en communicatiemensen leverde 383 stemmen op. Na de publieksronde koos een vakjury de winnaar op basis van een shortlist per categorie. De vakjury bestond uit zowel journalisten als woordvoerders. Namens de pers zetelden Antal Hollosi (Belga), Paul Van Landeghem (Radio 2), Pol Deltour (VVJ) en Saskia Laurent (Belga). Voor de woordvoerderskant zaten Frédéric Petit (Infrabel), Kiki Vervloessem (Nationale Loterij), Roel Dekelver (Delhaize), Sara Vercauteren (MEDIALAAN) en Tom Van de Vreken (De Lijn) in de jury. In totaal werd gestemd voor 94 woordvoerders.