WilgaardBegin 2017 starten in Willebroek de werken aan Wilgaard, een nieuw woon- en handelscomplex gelegen op de hoek van de Emiel Vanderveldestraat en de Schoolweg. Nu de plannen en vergunningen volledig rond zijn, organiseert bouwbedrijf Dethier uit Alken, dat instaat voor de ontwikkeling van het project, een lanceringsweekend voor de geïnteresseerde Willebroekenaar.

Wilgaard kadert in het kernversterkend plan ‘Willebroek Morgen’ dat streeft naar een leefbare en aangename buurt in een modern jasje. Het project bestaat uit twee parallel geschakelde gebouwen die door een gelijkvloerse handelsruimte met elkaar verbonden worden. Het geheel is volledig onderkelderd. Project Wilgaard zal ruimte bieden voor 22 appartementen, 4 penthouses en handelsruimtes en 30 ondergrondse parkeerplaatsen. Ruimte, licht en gezelligheid vormen drie belangrijke elementen bij de bouw van het energiezuinige complex, dat voorzien zal zijn van een moderne en strakke architectuur. Ook is er aandacht besteed aan het groene aspect. Zo worden op het publieke plein aan de Wilgaard groene, organische eilandjes gecreëerd.

In functie van de start van de bouwwerken begin 2017, presenteert ontwikkelaar Dethier van 25 tot 27 november de bouwplannen. Geïnteresseerde bewoners kunnen dan een kijkje komen nemen op de locatie en een 3D maquette bewonderen van hoe het complex er zal uitzien. Inschrijven voor een bezoek op vrijdag kan via www.wilgaard.be. Zaterdag en zondag is de locatie vrij te bezoeken.