MECHELEN – De balies van Antwerpen en Turnhout hebben een driejarig partnership afgesloten met Wolters Kluwer Belgium uit Mechelen. De meer dan 2.400 advocaten die ingeschreven zijn bij deze twee balies krijgen hierdoor toegang tot Jura, de grootste online juridische bibliotheek van België.

Er zijn al heel wat advocaten die een abonnement hebben op Jura, Zij die dat nog niet hebben, kunnen voortaan gebruik maken van Jura Balie, een op maat gemaakte versie van de online bibliotheek. Die bestaat uit de volledige bijgewerkte en actuele Belgische wetgeving, de nieuwsberichten en de referentiedatabank die verwijst naar rechtspraak en rechtsleer.

Jan Meerts, stafhouder van de Orde van Advocaten van Antwerpen, is tevreden met de samenwerking. “Met dit partnership kunnen we ervoor zorgen dat alle advocaten toegang hebben tot brede, kwalitatieve online juridische informatie. In een juridische wereld die in volle evolutie is, is dit een belangrijke digitale stap vooruit”, zegt hij.

Investeren in online oplossingen

Ook het Mechelse Wolters Kluwer Belgium is blij met het nieuwe partnership. “Wolters Kluwer Belgium werkt al decennialang samen met de Belgische advocatuur en speelt in op de veranderingen in de juridische praktijk. Als bedrijf investeren wij daarom sterk in het slimmer en efficiënter maken van onze online oplossingen. Voor Jura betekent dat veel aandacht voor zowel de inhoudelijke expertise als technologische vernieuwing, met onder andere een sterke zoekmotor. We zijn dan ook blij Jura ter beschikking te kunnen stellen van alle Antwerpse en Turnhoutse advocaten en hen te helpen efficiënter te werken”, zegt Hans Suijkerbuijk, CEO van Wolters Kluwer Belgium.