kluwerDe directie van Wolters Kluwer Belgium heeft dinsdag tijdens een Buitengewone Ondernemingsraad aan de personeelsvertegenwoordigers haar intentie tot herstructurering meegedeeld. Dit past in het toekomstplan van Wolters Kluwer. Om ruimte te creëren voor toekomstgerichte investeringen, zouden een aantal ondersteunende taken in de uitgeverstak worden uitbesteed. Het plan kan de komende twee jaar een impact hebben op 85 medewerkers met ondersteunende taken binnen de uitgeverstak van Wolters Kluwer in België. Het bedrijf telt 735 medewerkers.

Wolters Kluwer biedt professionals in verschillende sectoren gespecialiseerde vakinformatie, software en opleidingen aan. Het plan dat dinsdag door de directie is voorgesteld, vloeit voort uit de analyse van de veranderende klantenbehoeften, de wijzigende marktomgeving en de aanhoudende druk op de uitgeefsector.

“Vanuit de ambitie om het belangrijkste informatiebedrijf voor professionals in België te blijven, moet Wolters Kluwer blijven inspelen op de veranderende marktomgeving en zijn transformatie voortzetten. Het bedrijf wil in de toekomst meer de nadruk leggen op de activiteiten die een hoge toegevoegde waarde bieden voor zijn klanten en maakt daarvoor gebruik van de grote expertise die over de jaren heen is opgebouwd”, aldus een persmededeling van het bedrijf.

Hans Suijkerbuijk, CEO van Wolters Kluwer Belgium: “We zijn ervan overtuigd dat het plan dat we vandaag hebben voorgesteld noodzakelijk is voor de succesvolle toekomst van onze onderneming in België. We zijn ons bewust van de mogelijke gevolgen voor de tewerkstelling.”

De directie en de vakbonden starten vrijdag met gesprekken en willen alles in het werk stellen om het sociale overleg constructief te laten verlopen, in het belang van alle medewerkers.