Wolters Kluwer België heeft nieuwe CFO

WDBWalter De Backer is de nieuwe CFO van Wolters Kluwer België N.V., gevestigd in Mechelen.

De Backer wordt financieel eindverantwoordelijke voor de activiteiten van Wolters Kluwer in België, gericht op juridische, tax & accounting en HSE professionals, bedrijven en overheden. Hij rapporteert aan CEO Hans Suijkerbuijk.

Voor hij de overstap naar Wolters Kluwer maakte, was Walter De Backer executive director bij Koramic. Daarvoor bekleedde De Backer verschillende financiële functies, onder meer bij specalist in bouwmaterialen CRH en bij Continental in Mechelen. Hij brengt een grote expertise mee, onder meer in performance management.

“Door de jaren heen ben ik de financiële afdeling steeds meer gaan zien als een dienst die een echte toegevoegde waarde moet bieden aan de business units én aan de strategie van het bedrijf. Ik wil de verschillende afdelingen vooral genoeg inzicht geven in de financiële drivers van onze business, zodat zij goed gewapend beslissingen kunnen nemen. Ik ben blij dat ik bij Wolters Kluwer de kans krijg om mijn visie in de praktijk om te zetten”, zegt Walter De Backer.

Walter De Backer is gehuwd, heeft twee kinderen en woont in Wilrijk.