Wok Dynasty heeft in Keerbergen de deuren gesloten en en nieuwe vestiging geopend in Boortmeerbeek, waar een gigantische boeddha het restaurant overschouwt.

De nieuwe Wok Dynasty is gevestigd in het gebouw waar vroeger De Gouden Wok was, aan de Leuvensesteenweg 130A. Dit gebouw werd wel grondig gerenoveerd. De zaak in Keerbergen werd na 21 jaar gesloten omdat ze zo succesvol was dat ze echt te klein werd.

Zaakvoerster Changying Wu van de Wok Dynasty keten: “Vooral tijdens de weekends was het heel erg druk in onze zaak in Keerbergen. We moesten noodgedwongen op zoek naar een groter pand.”

Drie zalen

Dat werd de leegstaande Gouden Wok, die vorig jaar sloot na een faillissement. Hier is ruimte genoeg, want het pand is bijna 1.000 m² groot. Er werd gekozen voor een East Meets West-interieur, dat wordt opgedeeld in drie zalen met authentieke kamerschermen die werden geïmporteerd uit China.

De nieuwe Boortmeerbeekse zaak heeft naast de lekkere keuken nog heel wat troeven: een interessante ligging tussen Mechelen en Leuven, veel parkeergelegenheid en plaats voor 200 bezoekers, ofwel dubbel zoveel als in Keerbergen. “Wok Dynasty Boortmeerbeek is nu het grootste restaurant van de groep die, na de opening van nog een nieuw restaurant in Hasselt, begin volgend jaar zes vestigingen zal tellen.”