APSNBij de start van het nieuwe academiejaar nemen 3.500 studenten hun intrek in de nieuwe campus Spoor Noord van de Artesis Plantijn-hogeschool in Antwerpen. Die werd eind juni opgeleverd en werd gerealiseerd door Willemen General Contractor, in een tijdelijke handelsvennootschap met Interbuild. De werken zijn gestart in augustus 2012 en hebben dus bijna drie jaar geduurd.

De nieuwbouw bestaat uit een trapeziumvormig hoofdgebouw, gelegen aan de Antwerpse Noorderplaats (op het einde van de Italiëlei), een rechthoekig gebouw aan de Ellermanstraat, een langgerekt gedeelte in laagbouw aan de Noorderlaan en tot slot een binnenplaats met auditoria, een groene zone en een helling naar de uitgestrekte ondergrondse parking. De nieuwe campus zal 3.500 studenten huisvesten die er de professionele bacheloropleidingen zullen volgen.

Het gebouw omvat 9 aula’s van verschillende grootte (voor 70 tot 250 personen), 49 standaard leslokalen (met 12 tot 70 zitplaatsen), 12 speciaal uitgeruste pc-lokalen, 57 specifiek ingerichte leslokalen, een bibliotheek van 900 m², een cafetaria met 700 zitplaatsen, een hoofdingang met onthaal aan de Noorderplaats, secundaire toegangen langs de parkhelling en Ellermanstraat, fietsstallingen toegankelijk via Ellermanstraat en parkhelling, een ondergrondse parking via de Ellermanstraat, decompressiezones en studieruimtes verspreid over de campus en administratieve zones.

Architecten waren het Antwerpse POLO Architects en het Brusselse Jaspers-Eyers & Partners. Het budget bedroeg 50 miljoen euro.