Sinds maandagmorgen is de witloofvoorveiling van BelOrta verhuisd van de site in Kampenhout naar de site in Sint-Katelijne-Waver. Deze voorveiling is een gevestigde waarde voor witloof, maar voor de site in Sint-Katelijne-Waver is dit een nieuwkomer.

BelOrta heeft een heel lange traditie in het voorveilen van witloof. Telers die hun witloof via de voorveiling aanbieden, engageren zich om de groente in de juiste eindverpakking aan te leveren. Dat kan zijn in stropzakken, laszakken, schaaltjes of exportkisten.

Het kwaliteitsvol witloof en de bijhorende know how van de telers zijn van grote waarde. Door het witloof in de juiste verpakking aan te bieden, wordt voorkomen dat het extra handelingen moet ondergaan. Dat komt de kwaliteit en de houdbaarheid van het witloof ten goede. Omdat de teler onmiddellijk de juiste eindverpakking vult, worden herverpakkingskosten vermeden.

Sinds maandagmorgen wordt het verpakte witloof aangevoerd in de nieuwe geconditioneerde aanvoerloods in Sint-Katelijne-Waver. Ook de verantwoordelijke medewerkers, Marc Winnepenninckx en Betty Delvaux, zijn mee verhuisd naar Sint-Katelijne-Waver.