De fysieke winkels van Neckermann.com in België en Nederland zijn failliet verklaard. Daarmee is er zeer snel een einde gekomen aan de plannen van het bedrijf om een omnichannelstrategie uit te bouwen. Pas begin vorig jaar werd die strategie gelanceerd en werden ook in Vlaanderen een paar fysieke winkels geopend. In Schelle was er een Neckermann.com-winkel aan de Provinciale Steenweg.

Of Neckermann.com in de toekomst opnieuw winkels gaat openen, is zeer twijfelachtig. “Voorlopig focussen we volledig op onze webwinkel”, zei woordvoerder Marcel Westerveld aan De Tijd. Of die webwinkel blijft voortbestaan en een faillissement kan vermijden, is ook nog niet duidelijk.

Er waren eerder vorig jaar al problemen met de winkels van Neckermann.com. Het parket liet de winkels in mei een tijdje sluiten omdat Neckermann.com verdacht werd van gesjoemel met de inboedel van de failliete winkelketen Depot+, die werd overgenomen. De filialen van Neckermann.com waren gevestigd in de vroegere winkels van Depot+. Na de oprichting van een nieuwe vennootschap werden de winkels opnieuw geopend, maar dat heeft dus niet lang geduurd.

Dertien personeelsleden van de Vlaamse winekls van Neckermann.com verliezen hun baan.