winkeliersShoppen in Stijl is het motto van de winkelvierdaagse die de Mechelse handelaars organiseren van donderdag 2 tot en met zondag 5 oktober.

De werknemers van alle Mechelse bedrijven zijn extra welkom op donderdag 2 oktober. Duizenden pendelen dagelijks van thuis naar hun Mechelse werkplek, maar de binnenstad kennen ze vaak niet. Zij worden verwacht in het historisch stadscentrum voor een after work event. De gidsenbond organiseert een winkelwandeling en aan infopunten (op de Grote Markt, Zandpoortvest, Vijfhoek, Korenmarkt en Ganzendries) in de binnenstad staan gidsen paraat om bezoekers mee op ontdekkingstocht te nemen in de stad. Wie onderweg een winkel wil binnenspringen, kan later inpikken bij de volgende gids die zijn pad kruist. De gidsen zijn te herkennen aan hun grote witte paraplu. De winkels zijn die dag trouwens open tot 20 uur, ook wel handig voor wie de hele dag werkt.

Om alle deelnemende handels- en horecazaken goed zichtbaar te maken, ontwikkelde het Mechels upcyclingproject Piloot uit recycleerbaar materiaal een witte staanlamp die voor de etalage van elke deelnemer zal staan. Zo vinden de shoppers ook in het donker vlot de weg. Daarnaast kleven de handelaars het witte M-logo op hun etalage en brengt Mechels graffiti-artiest Bart Smates Smeets het logo met tijdelijke verf aan op de stoep voor elke deelnemer. Deelnemende adressen zijn te vinden op de website van Mechelen.

Zondagnamiddag zijn de winkels eveneens open en stellen ze de nieuwe herfst- en wintercollecties voor. Vier dagen lang zijn er straatanimaties, rode lopers, workshops, stijladvies en andere attenties voor de shoppers. “Mechelen doet veel voor zijn handelaars. En zij doen op hun beurt veel voor hun klanten. Winkelliefhebbers worden van 2 tot 5 oktober meer dan ooit verwend in Mechelen!”, zegt Wim Jorissen, schepen van Economie.

De Shopping Shuttle vervoert shoppers gratis tijdens de koopavond op donderdag van 16 tot 22 uur en elke zaterdag en koopzondag. De shuttle rijdt over en weer tussen randparkings Zandpoortvest en Douaneplein en het winkelcentrum.