Wim Verhuur is tijdens het Gala van de Katelijnse Keien in de evenementenhal van BelOrta uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2016. Een mooie bekroning op de Dag van de Ondernemer.

Wim Van Nuffelen startte in 2002 in bijberoep een verhuurcenter voor bouw- en tuinmachines met slechts één wiellader en één graafmachine. In 2004 ging hij fulltime met het bedrijf verder. Echtgenote Sofie Jerumanis verliet een functie in het onderwijs om mee het bedrijf te leiden.

“De snelle groei van het bedrijf aan de Pompeloerestraat is spectaculair te noemen”, aldus het juryrapport. “In 2013 verhuisden ze naar een nieuw complex in de Fortsesteenweg. Vandaag stelt het bedrijf dertig personeelsleden te werk en is het machinebestand uitgegroeid tot 1.700 toestellen in een uitgebreid gamma. Wim Verhuur staat bekend voor zijn zeer goede service en klantvriendelijkheid.”

In de categorie Team van het Jaar 2016 ging de prijs naar het team van SKWinkel. Vorig jaar werd de vzw Winkelpromotie opgericht, die de handelaars en horeca verenigt en voor een nieuwe dynamiek wil zorgen in Sint-Katelijne-Waver. “In korte tijd werden onder de makkelijker  klinkende naam SKWinkel spectaculaire resultaten geboekt”, aldus de jury. “Het piepjonge SKWinkel zette een bijzonder succesrijke eindejaarstombola op poten waaraan tientallen middenstanders deelnamen. Ook in 2016 waren ze sterk aanwezig met allerlei acties. Ondanks de economische crisis en andere factoren die resulteren in mindere resultaten voor de Belgische detailhandel, slaagt SKWinkel erin om de gemeente te laten schitteren met zijn detailhandels.”

Tijdens de Gala-avond van de Katelijnse Keien worden inwoners van Sint-Katelijne-Waver die hun steentje hebben bijgedragen tot de uitstraling van de gemeente of een kei waren in hun interesse- of werkgebied op een feestelijke manier in de kijker gezet.