Zaakvoerders Wim Van Nuffelen en Sofie Jerumanis.

Zaakvoerders Wim Van Nuffelen en Sofie Jerumanis.

Bij de start van het bedrijf in 2004 kon je bij Wim Verhuur uit Sint-Katelijne-Waver twee machines huren. Twaalf jaar later heeft Wim Verhuur 30 werknemers, is er een jaarlijkse groei van 25% en werd onlangs nog 10 miljoen euro geïnvesteerd in nieuw materiaal. “We willen ons bedrijf nog meer efficiënt en kwaliteitsvol maken. We hebben zopas onze website vernieuwd, en we zijn nog op zoek naar extra personeel”, zeggen zaakvoerders Wim Van Nuffelen en Sofie Jerumanis.

Sinds 2004 houdt Wim Verhuur zich bezig met de verhuur van machines voor bouw en tuin. Geleidelijk aan groeide het bedrijf. De administratie verhuisde naar een ruime kantoorcontainer, het verhuurgamma breidde uit, het aantal vrachtwagens moest de hoogte in, het werknemersaantal nam toe.

De sterke groei zorgde er ook voor dat het steeds drukker werd in de omgeving van Wim Verhuur. Daarom werd uitgekeken naar een nieuwe locatie, en in 2013 kocht de firma een terrein van 10.000 m² van een voormalig groenteninpakbedrijf aan de Fortsesteenweg 44 in St-Katelijne-Waver. Dat werd omgebouwd tot een modern bedrijf voor klanten en werknemers.

De groei ging niet onopgemerkt voorbij. “In december 2013 werden we verkozen tot Jonge ondernemer van het jaar door Voka – KvK Mechelen. Dat was een bekroning voor hard werken, rekening houdend met onze kernwaarden Klant, Kwaliteit, Teamgerichtheid.”

De jongste 3 jaar heeft Wim Verhuur voor 10 miljoen euro geïnvesteerd in nieuw materieel. “In de toekomst blijven we op dit traject verder gaan. Uitsluitend de beste merken staan in ons verhuurgamma (nu al 1.700 machines). Onze missie is om een totaalleverancier te kunnen zijn voor onze klanten in de bouw- en tuindector. Onze verhuurfilosofie Verhuur de klant wat hij nodig heeft blijft de drijfveer.”

De zaakvoerders geloven erin dat als alle medewerkers met de neuzen in dezelfde richting staan, er bergen kunnen worden verzet. “Erkenning voor individuele– en teamprestaties is de motor binnen ons bedrijf. Momenteel  zijn er reeds 30 werknemers in dienst en we zijn op zoek naar nog meer mensen die deel willen uitmaken van ons verhuurverhaal: mechaniciens, chauffeurs, planners…”

Wim Verhuur groeit de laatste jaren met 25% per jaar. “We blijven investeren in ons bedrijf met focus op efficiëntie en de daarbij horende kwaliteitsvolle service. Een nieuw planningsprogramma en onze nieuwe website zijn daar een belangrijk onderdeel van. Vanaf nu kan gemakkelijk online worden besteld.”