Willy Naessens Group opent betonfabriek in Bornem

betonfabriekWilly Naessens Group opent binnenkort haar tiende betonabriek die gevestigd zal zijn in Bornem. De nieuwe fabriek zal Interton heten. Interton zal enerzijds voorgespannen betonnen liggers en anderzijds zware gewapende betonconstructies produceren.

“Dit gaat om een investering van 21 miljoen euro. Door deze nieuwe fabriek zullen wij 45 extra mensen een job kunnen aanbieden in die regio. De tekorten in capaciteit die we de afgelopen jaren hebben ondervonden, hebben bij ons de doorslag gegeven om deze nieuwe investering te doen”, zegt CEO Dirk Deroose.

De nieuwe fabriek ligt op de terreinen van Het Zuidelijk Eiland in Bornem dat uitgerust is met een laad- en loskade voor zeeschepen tot 10.000 ton. De productiehal zelf heeft een breedte van 50 meter en een lengte van 350 meter op een terrein van 11ha.

De voorspaninstallaties laten toe een voorspankracht van 1.250 ton te ontwikkelen en de hefbruggen hebben een totale capaciteit van 128 ton. Dat betekent dat alle mogelijke elementen in prefab-beton daar kunnen worden geproduceerd en verhandeld. De fabriek is in volle afwerking en zal operationeel zijn tegen 30 juni.

De naam Interton werd gekozen omdat de Willy Naessens Group de traditie heeft om de naam van eigen fabrieken op ton te laten eindigen. Inter verwijst naar de link met de nabij gelegen bestaande betonfabriek Intershipping, die ook behoort tot de Willy Naessens Group.

Met deze nieuwe investering bevestigt de groep haar vooruitstrevende rol op de Belgische markt wat betreft de productie van betonnen prefabconstructies.