Vlnr Jacky Scherens (DMI Vastgoed),  Johan Willemen (Willemen Groep),  Frank Boogaerts (burgemeester Lier), Jos Kempen (Vanhout),  Jef Lembrechts (Vanhout) en Philip Demot (Democo Group).

Vlnr Jacky Scherens (DMI Vastgoed), Johan Willemen (Willemen Groep), Frank Boogaerts (burgemeester Lier), Jos Kempen (Vanhout), Jef Lembrechts (Vanhout) en Philip Demot (Democo Group).

De Lierse burgemeester Frank Boogaerts heeft samen met de bestuurders van de projectontwikkelaar, een tijdelijke vereniging van DMI Vastgoed, Vanhout Projects en Willemen Real Estate, de eerste steen geplaatst van het nieuwe woon- en stadsontwikkelingsproject Sion langs de vesten in Lier. Op de site verschijnen 147 nieuwe woningen met ondergrondse parkeergarage.

De Sionsite bevindt zich vlak bij de winkelstraat Berlarij en op wandelafstand van het centrum van Lier. Dit grootschalige stadsontwikkelingsproject komt op de plaats van de vroegere stadsmagazijnen die werden gesloopt. Het project wordt uitgevoerd in twee fasen. In de eerste fase worden 19 gezinswoningen en 54 appartementen te koop aangeboden.

Het project Sion omvat de bouw van 68 appartementen met zicht op de Nete en het natuurgebied Nazareth, 31 appartementen aan het nieuwe SASK-plein en 48 grondgebonden woningen. De grotere appartementen hebben een grote glaspartij en ruime terrassen tot 20 m². De appartementen op het gelijkvloers beschikken over een tuin. De gebouwenrijen liggen als vijf vingers van een hand naast elkaar op de site en haaks op het SASK en de Netevallei. Aan de uiteinden van de vingers bevinden zich telkens appartementen. Centraal op de site worden de grondgebonden gezinswoningen geplaatst.

Sion is een publiek-private samenwerking tussen de stad en de THV Sion Netezicht, die bestaat uit DMI Vastgoed, Vanhout Projects en Willemen Real Estate. De ontwikkelaars doen voor de technische studies een beroep op de expertise van Grontmij, voor het ontwerp wordt samengewerkt met a2o-architecten. De tijdelijke vereniging van aannemers Democo, Vanhout en Willemen General Contractor realiseert de bouwwerken.