Willemen verbouwt stadion KV Mechelen

KVMechelenWillemen General Contractor werkt mee aan de vernieuwing van het stadion Achter de Kazerne van voetbalclub KV Mechelen. Willemen staat in voor de cascorealisatie van de eerste twee fases van het project.

Het Mechelse stadsbestuur zette zopas het licht op groen voor de werken. Malinwa kreeg vorige week te horen dat het college van burgemeester en schepenen de bouw- en milieuaanvraag van de club goedkeurde. Willemen start in mei met de afbraak van de huidige staanvakken H, I, J en K en zittribune M. In de plaats komen een nieuwe tribune met 5.000 staanplaatsen en 2.120 zitplaatsen, de fanshop, kantines en een fitness.

Tijdens het voetbalseizoen volgt de tribune aan de kant van Telenet. Ook die maakt plaats voor nieuwe staan- en zitplaatsen, loges, skyboxen, een kinderdagverblijf en kantoorruimtes. De capaciteit van het stadion stijgt na voltooiing van fase 2 van 13.000 naar 18.500 plaatsen.

De totale kostprijs van het project wordt geraamd op 9,1 miljoen euro. Deze prijs is inclusief het buitenschrijnwerk, de speciale technieken, de inrichtingswerken, de afwerking en de omgevingsaanleg. Deze werken zullen worden uitgevoerd door verschillende nevenaannemers die rechtstreeks aangesteld worden door de club. Het ontwerp van het nieuwe stadion is van het Sint-Truidense architectenbureau AE+ architecten.

Op YouTube vindt u een 3D-animatie van renovatiefase 1 en 2 van het stadion.